SSD kapot? Problemen met uw SSD?

Tegenwoordig zijn laptops, tablets en digitale camera’s veelal voorzien van een data opslagmethode gebaseerd op de Solid State Disk (SSD) -techniek.

Veel bedrijven gebruiken de SSD voor een snelle toegang tot gegevens, terwijl een traditionele harde schijf de voorkeur heeft bij data opslag voor de lange termijn. Het is verstandig om beide technieken te gebruiken, ondanks het ontbreken van bewegende onderdelen, krijgen SSD’s net zo vaak problemen als harde schijven.

Het is lastiger gegevens van een SSD te herstellen, maar zeker niet onmogelijk. Ontrack voert dagelijks succesvolle SSD recovery’s uit, en we hebben veel kennis van de specifieke technische moeilijkheden bij SSD- en flashtechnologie. Deze uitdagingen zijn bijvoorbeeld het ontcijferen van complexe datastructuren van sommige SSD-producenten, het verhelpen van bugs in controllerchips, en andere SSD-specifieke problemen.

SSD Recovery


Les défaillances les plus courantes

Gegevensverlies bij een SSD of flashgeheugen

SSD wordt qua gegevensopslag beschouwd als betrouwbaarder dan tapes of traditionele harde schijven met zeer snel draaiende platters, omdat gegevens bij SSD in een flashgeheugen worden opgeslagen. Dataverlies, als gevolg van mechanische defecten, motorproblemen of beschadigingen aan de lees-/schrijfkoppen, is hierdoor uitgesloten.

Maar er komen wel andere problemen voor bij SSD’s. Veelvoorkomende defecten omvatten defecte controllerchips en beschadigingen aan de printplaat, de flashcellen of connectoren, vaak als gevolg van overspanningen.

Natuurlijk blijven SSD’s ook vatbaar voor gegevensverlies na menselijke fouten, computervirussen of softwarefouten.


Uitdagingen van SSD recovery

Ontrack is in staat gegevens te herstellen van de meeste SSD-problemen. Wij weten om te gaan met de specifieke en nog steeds veranderende technische uitdagingen bij het herstellen van gegevens van SSD, zoals de werking en algoritmes van de SSD controllerchips, de decryptie van de complexe datastructuren van sommige merken, en vele andere specifieke SSD-problemen. Wij werken nauw samen met vooraanstaande fabrikanten zoals Intel, Sandisk en Samsung.

Les Marques différentes

Data Recovery

Bel direct 3280026945

Onze klantenservice staat klaar om u te helpen

Neem contact met mij op!