Cleanroom laboratoria
van wereldklasse

Veilige omgeving

De data recovery werkzaamheden vinden plaats in beveiligde cleanroom laboratoria met gescreende werknemers.  Het werk wordt met zelf ontwikkelde tools en niet door derden gedaan. We werken volgens stringente veiligheidsprotocollen. Inclusief een streng IT beveiligingsprotocol dat elk jaar wordt herzien. Onder andere erkend door internationale defensie organisaties.

Onderzoek en ontwikkeling

Data recovery vereist speciale vaardigheden en kennis van de fijnmechanische aspecten van harde schijven en dataopslag technieken. Ontrack heeft meer dan 500 zelfontwikkelde en gepatenteerde soft- en hardware tools. Om de snelle technologische ontwikkelingen bij te houden zijn de ingenieurs van Ontrack constant bezig om de tools te verbeteren.

Ontrack Cleanroom


Clean benches

Clean benches

Heeft u een harde schijf met fysieke schade dan zal deze moeten worden geopend in een geschikte omgeving om verdere schade te voorkomen. Onze cleanroom laboratoria beschikken over speciale Cleanbenches met HEPA-filters die stofdeeltjes tot een grootte van 0.5 micrometer kunnen verwijderen. Al onze werkplekken werken volgens de normen van ISO 14644-1 klasse 5.

Geavanceerde apparatuur

Nadere inspectie van leeskoppen is een vaste procedure om de verschillende mechanische problemen op te sporen, wanneer een harde schijf fysiek beschadigd is. Hoogwaardige microscopen, die voor medische doeleinden gebruikt worden, zijn ook te vinden in onze laboratoria. Deze zijn aangepast om lees- en schrijfkoppen te onderzoeken. Sommige harde schijven hebben tot wel acht leeskoppen en dan is het natuurlijk belangrijk dat de nano-toleranties gehandhaafd worden zodat de fijnmechanica bruikbaar blijft.


Opleiding

Onze ingenieurs hebben allemaal hun eigen specialisme, van traditionele harde schijven en SSD’s tot de high end SAN omgevingen. Ontrack werkt nauw samen met fabrikanten van hardware om de tools specifiek op hun hardware af te stemmen. Deze tools worden ontwikkeld, getest en uitgerold naar al onze kantoren wereldwijd. Gemiddeld duurt het twee jaar voor ingenieurs om de basis instrumenten en methoden op het gebied van data recovery te leren. Daarna specialiseren zij zich in een bepaald gebied.

Kwaliteit

Met speciale software kan er van de niet beschadigde onderdelen van de schijf een image worden gemaakt. Wij werken vrijwel altijd met deze kopie van de originele data en voeren de data analyse liever niet direct uit op de hardware van de klant. Dit verzekert de klant van optimale veiligheid en ook de beste resultaten.

Ontrack Cleanroom


Labo Ontrack

Imaging

Een image kopie van de data wordt van de server gekopieerd zodat de data hersteld kan worden door ons logische data recovery team. Dit team slaat uiteindelijk alle herstelde data op op een externe harde schijf, die uiteindelijk aan de klant wordt uitgeleverd. Tijdens dit proces wordt elk bestand geverifieerd en wordt een gedetailleerd Verifile Rapport gegenereerd. Dit rapport stelt de klant in staat om te controleren of de voor hem belangrijke data gered kan worden.

Reserveonderdelen

Wij hebben wereldwijd een zeer grote voorraad aan reserveonderdelen ter beschikking, die ons de mogelijkheid geeft om snel een recovery op te starten. Ontrack beheert een wereldwijde database, waarin ingenieurs kunnen zoeken naar specifieke reserve onderdelen.